skip to Main Content

Sopar anual d’Espai Gastronomia

Un any més tot l’equip d’Espai Gastronomia ens reunim per gaudir d’una jornada plegats i en la qual els convidats som nosaltres.

La temàtica d’aquest any va ser els 5 sentits i la importància de cuidar de cada un d’ells per gaudir d’experiències totalment envolvents. Heu notat mai com s’aguditza el sentit del gust si mengeu amb els ulls tapats? O com canvia el gust d’un aliment si no podem sentir l’olor que fa? I el tacte?

Vam visitar el celler de Caves Bohigas a la nostra finca de Can Macià, i vam accedir-hi amb mascareta. Un cop a l’interior de la cava, ens vam descobrir la cara i vam poder sentir l’impregnant olor d’humitat, fusta i fermentació. L’ambient era fred i humit. I enmig d’aquest entorn vam degustar l’exclusiu cava de Bohigas, Noa, la seva darrera creació.

Seguidament, vam anar a la sala de banquets i vam seure com ho fan els nostre convidats. Però allà se’ns va plantejar una nova experiència: menjar sense coberts. Després de percebre amb les mans textures i temperatures, ens van tapar els ulls i ens van servir un plat a cegues. Per la forma i textura que podien percebre les nostres mans, a tots ens va venir al cap la imatge d’un excrement. Però aquells que es van atrevir a provar-lo van poder gaudir del gran sabor de la xocolata.

I com a tercera experiència a la taula, a cegues, vam peixar xocolata amb xurros al company/a del costat. Semblava senzill però quan van treure’ns la vena dels ulls vam poder veure que dúiem xocolata fins les orelles.

Després de l’experiència del menjar, vam reunir-nos tots a l’interior de la capella de Can Macià. A la llum de les espelmes vam poder conversar sobre els sentits i la importància de tenir-los tots en compte en els projectes d’Espai Gastronomia i en el nostre dia a dia i amb una explosió de bombes fètides vam sortir corrents cap a la següent activitat.

Asseguts a la gespa, amb els grinyols de l’antic molí mogut pel vent, vam donar-nos un espai per a la creativitat. Vam rebre una peça de fang modelable, fred, humit i amb la seva peculiar olor. Amb aquest material, cadascú va expressar amb una figura què significa a dins de l’organització d’Espai Gastronomia. El resultat van ser 25 figures totalment singulars i complementàries entre elles.

I de cop i volta un invasió de fang líquid ens va caure al damunt i un guerra de fang va esclatar. Vam jugar com a nens, i vam poder tornar a sentir el fred del fang sobre a pell, gronollut, aspre, com s’assecava ràpidament amb el sol i la pell tibava.

 

Després d’un bona dutxa vam poder gaudir de la posta de sol sobre les vinyes de Can Macià des del terrat de la masia, amb un mojito a la mà.

I  per acabar, no va faltar un bon sopar en família, per xerrar distesament i gaudir per un dia de ser nosaltres els convidats de la festa.

Back To Top