skip to Main Content

Tendències que entren amb força en els casaments

Des de fa uns anys les tendències han entrat amb molta força en el sector dels casaments. Ja no és suficient un menjar exquisit i un servei excel·lent, cal també que tot l’esdeveniment compti amb una gran cura per l’ambientació i els detalls decoratius.

Tendències i estils com Boho-chic, Velvet, Cottage, Neoclàssic o Mediterrani són l’últim crit en els casaments i evolucionen constament. Però què hi ha més enllà d’aquestes etiquetes?

Des d’Espai Gastronomia gestionem el Castell de Tous, Ca n’Alzina i Can Macià, i el fet de tenir 3 finques ens ha obligat a dotar d’un estil ben diferenciat cada una d’elles per a trobar el seu lloc dins del sector i ens obliga a repensar cada any els estils. Us descobrim algunes de les claus perquè el vostre casament sigui de revista!

La primera norma és que s’han trencat les normes. En un casament ja no hi ha lloc pels protocols i hi reina la informalitat, així que no dubteu en trencar esquemes i barrejar taules rodones amb taules llargades o no utilitzar estovalles per lluir una bona taula de fusta massissa.

Les cadires també han trencat esquemes molt arrelats. Han passat a la història les clàssiques fundes de roba amb grans llaçades per amagar el cadiratge. Les cadires han de tenir caràcter propi i són un dels elements més vistosos.

El parament de taula també és un dels grans protagonistes. La coberteria daurada segueix creant tendència des de fa dues temporades, acompanyada de cristalleria treballada o fins i tot un got de vidre de color. Els plats de presentació també són un element clau per a marcar caràcter a la taula i la utilització de sota-plats de vímet.

El disseny de les minutes no ha quedat fora de les modes, i és que les il·lustracions manuals i les aquarel·les d’elements naturals són l’estrella. Però el toc final li dona una branca de planta natural lligada amb un cordill.Can Macià montaje mesa boda exterior Barcelona Igualada

I és que la connexió amb la natura és present en totes les tendències. És per això que la decoració floral ha passat a tenir una gran importància dins l’esdeveniment. Queda enrere quan s’encarregava un ram de núvia i unes flors per les taules. La tendència floral és cap a l’abundància i l’exuberància. Arcs florals en les cerimònies, composicions plenes de varietat i color, centres florals d’un metre d’alçada, camins de taula naturals, i fins i tot taules amb guirnaldes florals suspeses a l’aire. Verd per a tot arreu i molta vida!

Així s’ha traslladat també en la roba de taula: estovalles amb estampats florals d’estil anglès, tovallons de color, combinacions impensables que trenquen amb la monotonia.

I amb tot això, l’exterior és un dels reis del sector: cerimònies a l’aire lliure, aperitius a sol i ombra, sopars sota les estrelles i chill outs a la fresca de la matinada.

Però si parlàvem de trencar esquemes, la tendència que trenca fronteres són els “destination weddings”: parelles estrangeres que creuen el món amb tota la seva família per venir-se a casar a Barcelona atrets pel sol, els paisatges mediterranis, la pedra i la nostra gastronomia.

 

Back To Top